Комикс курс за участници над 16 години

Курсът от минимум 12 часа се провежда в 4 варианта.
1. Въвеждащ курс в изкуството на комикса (за участници, които не са се занимавали с рисуване).
2. Курс за участници, които вече са изучавали или учат рисуване.
3. Курс за създаване на документален комикс.
4. Курс за създаване на сценарий за комикс.

Документален комикс
Заниманията предлагат по-задълбочено навлизане в журналистиката, за да се достигне до темата за документалния комикс. Теоретичната част включва запознаване с основните видове медии, журналистически и художествено-публицистични жанрове, с основните правила за писане на новина и репортаж. Участниците ще направят самостоятелно интервюта и/или анкети, които да използват за създаването на комикси.

Трите програми се различават по задачите, свързани с рисуване. В първия и третия вариант целта е придобиване на познания и умения по основи на рисуването. Във втория вариант целта на обучението е създаване на комикси от художници, които преди са работили в други жанрове.

Курсът за създаване на сценарий е свързан с писане. Заниманията включват запознаване с различни видове констуруиране на разказ, основни правила за изграждане на сюжет, разработване на сценарий за комикс и сториборд.

Запиши се

 

ФОРМУЛЯР ЗА ЗАПИСВАНЕ

ЧЗВ

Често Задавани Въпроси

Изискват ли се специални умения по рисуване за участие в ателиетата?

Не, специални умения по рисуване не се изискват. Целта на ателиетата не е обучение по рисуване. Възможно е в тях са се включват гостуващи художници, които ще наблегнат на конкретни визуални страни на комикса.

Защо се предлага отделно ателие за възрастова група 7-14 години?

Къде се провеждат ателиетата, когато са присъствени?

Възможно ли е ателието да бъде посетено еднократно, за да се придобие представа за заниманията?

Комикс Ателие Варна

 

Сайтът е изработен от Ивайло Михайлов (Arteo Media) с участието на художничката Славена Симеонова по проект „Ателиета по репортажен комикс“, подкрепен по програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“, 2020.

Контакти


Последвайте ни


© 2021-2024 Всички права запазени.