Годишни ателиета

Ателиета, предназначени за всички, които иска да научат повече за комиксите, за спецификите на това изкуство, за най-големите школи и автори, да се запознаят с известни герои. Акцент са историята и работата на най-утвърдените имена в областта на документалния комикс. Ателиетата имат творчески и образователен характер. Целта е създаването на собствени комикси. Работата по тях включва и посещения на места и събития, за които може да бъде разказано в репортажен комикс.

Ателиетата се провеждат в група максимум от 7 души, но по желание могат да бъдат и индивидуални. Всяко занимание продължава един час и половина. Един пълен курс включва минимум 10 занимания. Едно от предимствата на ателиетата е, че груповото занимание е свързано с посещение на място или събитие, след което работата може да продължи дистанционно или индивидуално, без да е задължително събиране в помещение.

Запиши се

 

ФОРМУЛЯР ЗА ЗАПИСВАНЕ

ЧЗВ

Често Задавани Въпроси

Изискват ли се специални умения по рисуване за участие в ателиетата?

Не, специални умения по рисуване не се изискват. Целта на ателиетата не е обучение по рисуване. Възможно е в тях са се включват гостуващи художници, които ще наблегнат на конкретни визуални страни на комикса.

Защо се предлага отделно ателие за възрастова група 7-14 години?

Къде се провеждат ателиетата, когато са присъствени?

Възможно ли е ателието да бъде посетено еднократно, за да се придобие представа за заниманията?

Комикс Ателие Варна

 

Сайтът е изработен от Ивайло Михайлов (Arteo Media) с участието на художничката Славена Симеонова по проект „Ателиета по репортажен комикс“, подкрепен по програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“, 2020.

Контакти


Последвайте ни


© 2021 Всички права запазени.